Stichting Chimding wil de levensomstandigheden en toekomstverwachting van kinderen in Nepalese dorpen verbeteren in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking.
Wij werken in de VDC Kerung (een bestuurlijk samenwerkingsverband van 9 dorpen) in het district Solukhumbu in het noordoosten van Nepal (vlakbij de Mount Everest). In samenwerking met de bevolking zijn scholen en bibliotheken verbouwd en verbeterd en  worden er regelmatig bijscholingsprogramma's uitgevoerd voor leerkrachten.


lerarentraining in Chimding

Hieronder een overzicht van alle scholen in de VDC-Kerung:

1. Kerung higher secondary school,
2. Pattale lower secondary school,
3. Bagam secondary school,
4. Singane primary school,
5. Chimding, lower secondary school,
6. Merangding Higher secondary school, 
7. Angpang lower secondary school,
8. Mate angpang lower secondary school
9. Chyangshar primary school
 

Na de aardbevingen is 2015 was de school in Chimding  volledig verwoest. Met uw hulp is er een compleet nieuwe school verrezen op een veiliger plek in het dorp. In Kerung is financiële hulp gegeven voor het herstel van klaslokalen. In Chyangshar was de bibliotheek zwaar beschadigd en deze is opnieuw gebouwd met hulp van de overheid.


nieuwe school in Chimding

Nu ligt de eerste prioriteit op (bij)scholing van de docenten en het op peil brengen en houden van de collecties in de bibliotheken. Daarnaast wil de Stichting in het dorp Bagam (op circa drie uur lopen van Chimding) een nieuw schoolgebouw met een bibliotheek realiseren. Op termijn wil de stichting ook in de andere dorpen in de VDC een kleine bibliotheek bij de scholen inrichten. (Hierover meer op de pagina Projecten)

Er moet dus nog steeds een hoop gebeuren en elke bijdrage is welkom. U kunt ons helpen door te storten op NL 76 ING B 000 44 16 711 t.n.v. Stichting Chimding. Alvast heel veel dank.

EN VERDER

Op de pagina projecten kunt u lezen  waar op dit moment aan gewerkt wordt. Over wat er tot nu toe bereikt is kunt u lezen op de pagina's van de afzonderlijke dorpen via de foto's bovenaan deze pagina. In het Beleidsplan 2017-2020 staat beschreven wat we de komende jaren van plan zijn.

In de financiële resultaten de balans van 2017 en het inhoudelijk jaarverslag 2017 kunt u lezen wat wij met uw geld hebben gedaan.

Wilt u ons vaker steunen? klik dan voor meer informatie hier.

Voor het laatste nieuws kunt u ons ook op Facebook volgen. Vergeet niet op de knop "vind ik leuk" te klikken bovenaan onze Facebook-pagina. Dan blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit onze dorpen.

Meerdere filmpjes van onze projecten zijn te zien op ons YouTube-kanaal.