In 2009 heeft Stichting Chimding een bibliotheek in Kerung gerealiseerd. Kerung is de grootste plaats in de omgeving met een school voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Oudere kinderen uit Chimding en Chyangshar gaan hier ook naar school. De bibliotheek staat op het terrein van deze school. De collectie omvat nu zo'n 2000 boeken en speelleermaterialen. En verder zijn nu ook alle lesboeken voor de tieners opgenomen in de bibliotheek. Daarnaast zijn er abonnementen op twee kranten en een aantal tijdschriften.


in de 1e klas

Stichting Chimding betaalt de bibliothecaris. Hij onderhoudt de collectie, verzorgt de uitlening en ontvangt groepen. Daarnaast ondersteunt hij het bibliotheekwerk in Chimding en Chyangshar.

Alle schoolklassen bezoeken de bibliotheek volgens een rooster. Daarnaast komen volwassenen en kinderen uit de hele omgeving om in de bibliotheek te lezen, boeken te lenen en spellen te spelen. Ieder jaar gaat er een Nederlandse bibliothecaris naar Nepal om alles goed te blijven begeleiden. Pemchhire, de Nepalese bibliothecaris heeft computerles en Engelse les gevolgd in Kathmandu. Die lessen zijn betaald door Stichting Chimding.

Sinds 2014 volgen de leerkrachten trainingen. Deze trainingen geven leerkrachten de vaardigheden om op een meer interactieve en kindvriendelijke manier les te geven. Een verandering die naar aanleiding van deze trainingen is doorgevoerd is 'grade-teaching' voor klas 1 tot en met 3. Dat wil zeggen het lesgeven van één docent aan één groep, zoals het in Nederland geregeld is, met als doel meer rust in de klas en daarmee een betere concentratie.

De aardbevingen hebben relatief weinig schade aangericht aan de school in Kerung. De school is opgeknapt en er zijn  twee lokalen hersteld met hulp van de Stichting.


opgeknapt schoollokaal